Balance Spring: Bu özelliğe, daha doğrusu denge yayına Türkçede Zemberek denir. Bu yay oldukça incedir ve volanın geriye doğru sarması işini görür. Ayarı ve uzunluğu zaman değerini değiştirir.
Balance Wheel: Türkçede Volan anlamına gelir ve mekanik saatlerde kullanılır. Mekanik saatlerde zamanı eşit aralıklara bölen ve osilasyonu sağlayan bir parçadır. Zaman ölçme hassasiyetini belirlediği için saatler üzerindeki önemli bir parçadır.
Barrel: Saatçilerin yay tamburu dediği parçadır. Tambura benzediği için bu isim verilmiştir ve ana yayı içinde tutan gömleğe denir. Saatin güç depolayabilme kapasitesi tamamen bunun özelliğine bağlıdır. Bazı saatler çok daha fazla enerji depolayabilmesi için çift tamburlu yapılır.
Bezel: Çerçeve olarak da nitelendirebiliriz. Kol saatin camının etrafında ki kavrayıcı çerçevedir. Bunlar zaman farklılıklarını göstermek amacı ile de kullanılabilir. Hatta bazı tasarımsal saatlerde bu Bezel tek yöne doğru döndürülebilir. Her iki yöne döneni de bulunur. Zaman aralıklarını bir kadrana getirerek zaman tutmaya başlayabilirsiniz.
Bi-Direktional Rotating Bezel: Bir önce ki madde de bahsetmiş olduğumuz çerçevenin her iki yöne dönebilenine verilen isimdir bu. Zaman tutmaya başlama konusunda oldukça fazla esneklik sağladığı gibi, geçen zamanı da kolaylıkla hesaplayabilirsiniz.
Bracelet: saati takan kişinin bileğini saran metal bileziğe denir. Saati takan kişinin koluna göre ayarlanan ve metal olan kemerin adıdır bu.
Breguet Spring: Breguet yayı da denilir bu parçaya. Dengede sağa veya sola yapılan kaymaların önüne geçmek için koyulmuş fakat dengenin devamlı olarak şaşmasından kaynaklı olarak bozulmasına neden olmuştur. 1795 yılında bu durum yaya son sarmasını yükletip, çok hafif bir kavis verilmesi ile çözülmüştür. Bu sayede de saatin hızı artmış ve denge kafalarında ki aşınma büyük ölçüde azaltılmıştır.